Освіта для дорослих

Берегині планети: рибний генерал

"Через кожну краплю води, яку ти споживаєш, через кожен ковток повітря, яке вдихаєш, ти пов'язаний з морем", - про такий зв'язок говорила Сільвія Ерл (1935р.н.), науковець, яка вважала морські глибини своїм домом.

Цей передовий американський морський біолог та океанограф, яку журнал «Time» в 1998 р. назвав «Першим героєм планети», також вона відома прихильникам під прізвиськом Рибний генерал.

Сільвія Ерл встановила рекорд серед жінок у глибинному дайвінгу, допомогла розробити підводні човни для дослідницьких завдань, але найбільше вона прославилась правозахисною діяльністю світових океанів.

У 2009 році, вигравши премію TED Prize, вона використала гроші для створення фонду Mission Blue, некомерційної організації, метою якої було створення морських заповідників по всьому світі.

Читайте також: Берегині планети: адвокат з прав тварин

Ерл є також автором бестселерів, її творчі доробки підсилили суспільне усвідомлення екологічної важливості океану, який вона називає «блакитним серцем планети».

На втіху її прихильникам, як юним, так і старшим, минулого року компанія LEGO, надихнувшись її роботою, створила серію підводних дослідницьких суден, а її робота буде продовжувати надихати майбутні покоління захисників океану.

Книги:

Життя в океані: історія океанографа Сільвії Ерл (для дітей 4-8 років)

Блакитна надія: досліджуючи і піклуючись про неймовірний Земний океан (для дорослої аудиторії)

Блакитний світ: наша доля і доля океану – однакові (для дорослої аудиторії)

Фото: pinterest

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на A mighty girl