Молитовні екопрохання під час Тижня молитов за єдність християн 18-25 січня 2022 р

Слава Тобі, всемогутній Отче, бо Ти об’явив Себе через створіння і запросив усіх людей до Свого Царства. Ми побачили світло Ісуса у своєму власному житті і прийшли, як колись мудреці, поклонитися Йому. Ми приносимо себе самі сьогодні як дар і просимо Святого Духа бути присутнім серед нас.

Господи помилуй (3).

Усі народи мають поклонятися і славити Тебе. Ти дарував нам світло, щоб визволити з темряви. Тому ми прибігаємо до Тебе і визнаємо свої гріхи. Ми визнаємо, що покинули Твої шляхи і знехтували Твоєю волею. Ми спотворили Твоє добре створіння і нашою споживацькою поведінкою змарнували природні ресурси. Ми забруднили Твої річки й моря, отруїли Твої повітря й землю і спричинились до вимирання багатьох біологічних видів.

Господи помилуй (3).

 

Молитва

Боже, Господи наш, просвіти нас світлом Христовим і даруй нам життя. Допоможи, щоб наші серця стали яслами Божого світла. Творче світла, ми дякуємо Тобі за дар вічної Зорі, якою є Ісус Христос, наш Господь і Спаситель. Хай Він буде надійним маяком нашої земної мандрівки. Зціли наш поділ і приведи до Світла, щоб віднайшли в Ньому втрачену єдність. Амінь.