Актуальна тема

Меню

Біблійна медитація і молитва на шостий день тижня молитов за єдність християн 2019

Господь Саваот є Його ім'я

Єремія 10,16

 Єремія 10,12-16

Марко 16,14-15

Все створіння відкриває дивовижну силу Бога. Велич Божа стає видимою у всьому створінні і через нього: «Господь Саваоф – це Його ім’я».

Однак сьогодні ми стикаємося з серйозною глобальною екологічною кризою, яка загрожує виживанню природи. Жадібність змусила багатьох людей експлуатувати створіння без урахування меж його стійкості. В ім'я розвитку вони вирубують ліси і спричинюють забруднення, що руйнує землю, повітря, річки та озера. Наслідки: сільське господарство стає неможливим, питної води більше немає, а тварини вимирають. У цьому контексті важливо згадати, що після свого воскресіння Ісус послав учнів проголошувати Євангелію "усім створінням". Жодна частина створіння не виходить за рамки Божого плану – зробити все нове. Тому ми повинні навернутись і замінити схильність до експлуатації справедливим ставленням, у відповідності до цінності створіння, яке примирює нас з ним.

Екологічні рухи в Індонезії та в багатьох інших країнах, в яких люди з різних релігій працюють разом, надихають християн робити церкви більш екологічно дружніми і боротися проти забруднення навколишнього середовища. Ці старання об'єднують християн у свідченні свого Творця, "бо Він Той, Хто все створив". Якщо ми співпрацюємо з іншими християнами для захисту нашого спільного земного дому, це не активізм. Радше, ми виконуємо Господню заповідь: проголошувати всьому створінню добру звістку про Божу любов, яка зцілює і оновлює.

Молитва 

Люблячий Боже,

Все було створене Твоїм Словом.

Дякуємо Тобі за всесвіт,

В якому об'являється Твоя велич, краса і добро.

Даруй нам мудрість, щоб жити з пошаною до Землі

І спільно бути пророками Твоєї Доброї новини

для всього створіння!

Амінь.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на oekumene-ack