Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

Як не перетворитись на експлуататора Божих дарів?

4 березня у Полтаві при храмі Воздвиження Чесного Хреста Римо-Католицької Церкви відбулася Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку представив отець Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті.

Екореферент завітав на латинську парафію на запрошення отця Кшиштофа Мачельські, віце-пароха місцевого храму РКЦ.

Розпочалася ініціатива Службою Божою. У своїй проповіді отець Максим розповів про сенс та мету людського життя через призму відповідальності людини за Богом створений світ.

«Бог обдарував людину двома елементами, які відрізняють її від тваринного світу. Це розум та свобідна воля, які людина повинна відповідально по-християнськи використовувати для особистого, родинного, суспільного чи геополітичного будівництва Богом створеного світу».

На думку екореферента, кожен зокрема робить свій особистий вибір у напрямку будівництва Богом створеного світу чи просто перетворюється на звичайного руйнівника, експлуататора, який по-хижацьки використовує Божі дари, нищить природне довкілля та губить душу.

Душпастир заохотив усіх призадуматися над згубними наслідками людської життєдіяльності та стати екологічно свідомими будівничими Богом створеного світу.

На завершення ініціативи представники полтавської молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» організували благодійний ярмарок екологічного мила «Дзиґа» ручної роботи.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології