Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

Від Адама до сьогодення місія людини незмінна: «порати та доглядати» створений Господом світ

З 13 по 17 липня 2021 року з ініціативи референта з питань екології Бучацької єпархії отця Михайла Деревенчука при церкві Успення Пресвятої Богородиці, що у селі Яблунів Копичинецького деканату, було проведено духовно-екологічний табір для дітей на тему «Людина та творіння Господнє», передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Ций захід отець Михайло організував спільно з помічниками-аніматорами. Протягом п’яти днів, які розпочиналися спільною Святою Літургією чи Молебнем, учасники табору мали можливість почути різні науки, які допомагали зрозуміти задум нашого Творця щодо кожного з нас, зокрема про те, як за допомогою слова Божого виникло все творіння і сама людина, яка була покликана Отцем до важливої місії «порати та доглядати» створений Ним світ і як людство впродовж свого існування живе та прагне виконати цю покладену на нас місію.

Протягом віків нам то вдавалося наблизитися до своєї цілі, то, навпаки, ми забували, що людина, окрім того, що є вершиною Божого творіння, є також невід’ємною складовою Його творчого задуму. Адже Творець прагнув відновити гармонію між Ним та людиною. «Саме тому так важливо є сьогодні прислухатися до голосу Господнього, який лине до нас не тільки зі сторінок Святого Письма, але і з шелесту дерев, співу пташок, бо за допомогою того ж слова Творець і сьогодні промовляє до нас. Тож стараймося почути Його», – наголошує о. Михайло.

Окрім наук, діти весело провели час, беручи активну участь в іграх, танцюючи банси, а коли стомлювалися, то відновлювали сили обідом на свіжому повітрі, що допомагало всім стати ближчими до природи.

Табірні дні, на жаль для всіх його учасників,  швидко минули, але надіємося, що слово Боже, засіяне в дитячі серця, дасть свій плід: одне – у стократ, інше – меншою мірою, однак з усіх цих дітей виросте гідне покоління, яке буде виконувати Господню волю і любити ближнього та Бога через шанобливе ставлення до творіння Господнього.