Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Створений світ для мене

На сьогоднішній день однією з найпоширеніших проблем усього людства є екологічна ситуація. Все гостріше постає питання екологічного характеру, яке має на меті врятувати і зберегти природу від неправильного користування людиною. Людина створена на образ і подобу Божу, сам Бог Творець закликає нас порати і доглядати, а не руйнувати і вбивати красу цього світу.

6 жовтня на запрошення декана Тлумацького отця мітрата Павла Дутчака відбулася духовно-екологічна місія. У храмі Пресвятої Трійці після Божественної Літургії о. Назарій Мицко, референт Бюро УГКЦ з питань екології, у проповіді звернувся до вірних словами Папи Франциск: «Земля – наш Спільний дім, а кожна людина повинна піклуватися про Боже творіння».

Місцеві учні та вчителі зі школи та гімназії після закінчення уроків прийшли до храму на зустріч із екореферентом. У часі катехизації присутні переглянули мультфільми та активно спілкувалися зі священиком під час презентації «Створений світ для мене».

Читайте також: Більша радість посадити дерево, ніж воювати

У день святого і славного великомученика Димитрія, 8 листопада екореферент о. Назарій з екологічними місіями відвідав м. Снятин. За сприяння декана отця мітрата Теодора Оробця було організовано зустріч з парафіянами храму Чуда Архистратига Михаїла, міською громадою та учнями школи.

Екологічні місії розпочалися Божественною Літургією у храмі, де о. Назарій виголосив проповідь, у якій закликав парафіян не чинити екологічного гріха, а любити Бога через турботу до створіння.

У приміщенні місцевої ратуші на зустрічі зі священиками були присутні: секретар міської ради п. Марія Орищук, громадська рада міста, виконавчий комітет та депутати міської ради. В часі зустрічі отець-еколог представив діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, зокрема важливість духовно-екологічних місій, також присутні активно обговорили екологічні  проблеми міста та шляхи їх подолання.

Учні разом з вчителями мали нагоду відвідати цікавий урок, на якому екореферент у презентації розповів про любов Бога до людини через створений світ та закликав своїми вчинками бути співтворцями у Божому світі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології