Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Через екологічне навернення свідчимо любов до Творця

23 лютого 2018 року з ініціативи адміністратора парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Ганнусівка, Єзупільського протопресвітеріату, о. Романа Залеського відбулося представлення Великопосної екологічної ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології, через яку щорічно в час святої Чотиридесятниці ця церковна природоохоронна інституція за підтримки душпастирів намагається спонукати людей до екологічного навернення та покаяння.

У цей день у Поберезькому НВК відбулася зустріч референта Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії о. Михайла Дзуля з учнями та педколективом школи.

Звертаючись до учнів та вчителів, екореферент, посилаючись на слова Папи Франциска, наголосив на тому, що, незалежно від нашого віросповідання чи конфесійної приналежності, віруючі ми чи невіруючі, – всі, без винятку, покликані дбати про наш спільний дім – Землю, яку Творець дав у користування всьому людству. Діти мали змогу переглянути ролики, які представляють екологічне вчення Церкви і в доступний спосіб спонукали підростаюче покоління до конкретних маленьких дій, які свідчитимуть про їхню любов до Господа. Опісля учні ознайомилися зі вмістом валізи енергоефективності та поділилися особистим досвідом заощаджування енергії.

Від імені учнів та вчителів, директор школи п. Василь Боднарчук подякував священикам за візит і побажав плідної праці на Христовій ниві. Натомість священики поділилися з учнями закладками та календариками зі світлої пам’яті Блаженішим Любомиром Гузаром, 85-у річницю з Дня народження якого відзначаємо 26 лютого.

Зустріч з парафіянами розпочалася із розважань над стаціями Хресної дороги, яка цього дня була особливою – роздуми над терпіннями Господа Нашого Ісуса Христа перепліталися із застановами над стражданнями Богом створеного світу в результаті руйнівної діяльності людства. Кожен молільник зміг відчути свою «лепту» як у муках Ісуса, так і в руїні природи. Після молитви віряни переглянули ролики Екобюро про шкідливий вплив на здоров’я людини і навколишнього середовища підпалів та використання церковної пластикової атрибутики.

«Якщо ми хочемо змінити цей світ на краще, то не треба бути байдужими, а ділитися своїм досвідом і знаннями, молитися в намірі збереження Богом створеного світу і бути ініціаторами та реалізаторами конкретних кроків екологічного навернення у своїй парафії» – підсумував о. Михайло.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології