Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Ще одним зеленим куточком в Україні стало більше

20 квітня, напередодні Всеукраїнського дня довкілля України, в м. Заліщики Тернопільської області продовжили висаджування дерев у підтримку акції «Посади дерево миру».

Захід було розпочато з Літургії, яку очолив о. Олег Винницький, парох храму Пресвятого Серця Христового, у співслужінні зі сотрудником о. Романом Гладієм та екореферентом Бучацької єпархії о. Михайлом Деревенчуком.

Після спільної молитви отці разом з усіма присутніми вийшли в парк, де із липи та бундука канадського було продовжено створену восени минулого року «Алею миру».

Цього року до посадки дерев окрім колективу парку, священників, міської голови пані Алли Квач та усіх охочих долучилися і представники української діаспори Джордан Фріде та Ганя Федоровіч, а також волонтер Корпусу Миру Тодд Гейбл.

Особливо було приємно спостерігати за тим, як найменші учасники акції старанно садили саджанці, які будуть рости разом з ними. Кожен з присутніх посадив деревце і тепер буде його доглядати.

Ще одним зеленим куточком в Україні стало більше. Добра традиція продовжується. Щиро дякуємо колективу Національного природничого парку «Дністровський каньйон» та їхньому директору Шкільнюку М.Ф за підтримку саджанцями, а також о. Олегу Винницькому за духовно та фізичну підтримку.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології