Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Полтавські греко-католики долучилися до Фестивалю здорового життя

10 червня у м. Полтава відбувався фестиваль здорового життя "Здоров", який організували студенти Української Академії Лідерства. На запрошення менторів та студентів УАЛ-Полтава до ЕКОярмарку, який відбувався у рамках фестивалю, долучилися волонтери БФ "Карітас Полтава-Всесвіт" Свято-Троїцького храму УГКЦ зі своєю екологічною продукцією.
 
«Здоров!» – це простір популяризації і практики здорового способу життя серед полтавців різних вікових категорій. На території фестивалю одночасно діяли 6 локацій: спортивна (єдиноборства, біг тощо), лекційна, дитяча, еко (сортування сміття, майстер-класи тощо), фуд-корт та зона перевірки здоров’я.
 
Полтавський священик отець Максим Кролевський дуже радіє гарній співпраці менторів та студентів полтавського осередку Української Академії Лідерства з парафією Пресвятої Тройці:
"За цей рік нам вдалося зробити дуже багато гарних справ для нашого міста завдяки активній громадянській позиції вихованців Академії. 
Слід зазначити, що цього року парафіяни Свято-Троїцького храму розпочали одразу два соціальні підприємництва. Полтавська молодіжна організація "Українська молодь - Христові" займається виготовленням екологічно мила "Дзига" (handmade), а родина Євгена та Катерини Хайлових виготовляють екологічно чисті тверді види сирів. 
 
Голова полтавської молодіжної спільноти "Українська молодь - Христові" Богдана Павлишин розповідає, що волонтерська діяльність завжди вимагає певних фінансових ресурсів:
Але дуже цікавим стало те, що ця наша справа - виготовлення екомила, ще більше об'єднала нашу молодь та парафію. Реалізація екопродукції відбувається у форматі благодійних ярмарків, а виручені кошти йдуть на благодійні проекти, зокрема орієнтовані для дітей сиріт, для дітей Центру реабілітації та дитячого притулку "Любисток" у м. Полтава. 
Одна з ініціаторів екологічних проектів, еколог Катерина Хайлова вважає, що у сучасній Україні існує великий суспільний запит на екологічно чисту продукцію, бо, насправді, чим раз, тим важче знайти якісний товар, а, навіть, інколи і сировину:
Тому дуже важливо відповідально, чесно та по-християнськи робити будь-яку справу, кінцевою метою якої є добро людини, нашого ближнього.