Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Не будьмо лукавими слугами, а вірними дітьми у домі Отця Небесного

У Бучацькій єпархії з початком Великого посту стартувала ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку щорічно проводить Бюро УГКЦ з питань екології.

З ініціативи єпархіального екореферента Бучацької єпархії УГКЦ о. Михайла Деревенчука та у співпраці з о. Василем Кавуличем в рамках цієї ініціативи 15 березня у храмі Святої Параскеви П’ятниці с. Білокриниця молилися екологічну Хресну дорогу.

Протягом усіх стацій цієї хресної дороги усі вірні мали можливість переосмислити своє життя та роздумати над стражданнями та хресною смертю Ісуса Христа з точки зору відповідальності за створений світ. Адже усі ми є частинкою Богом створеного світу, але замість того щоб жити в мирі та гармонії з Божим створінням людина прагне панувати та використовувати Божі дари – природу тим самим дозволяючи увійти у цей світ смерті та руйнуючи наш спільний Дім – Землю.

Звертаючись до присутніх вірян о. Михайло наголосив на тому, що ми, як християни, маємо прагнути до єдності з Небесним Отцем, а цього можливо досягти тільки через єдність з Його творінням. Ми, як спадкоємці, унаслідували великий Божий дар, який зветься Земля. Живучи на ній, ми лишаємо по собі слід, але маємо усвідомити, що після нас цими слідами мають іти наші діти та онуки. Тож мусимо зробити все від нас залежне для того, щоб не бути лукавими слугами, а вірними синами та доньками у домі Отця Небесного.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології