Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Презентація енцикліки Папи Франциска "Laudato Si" у Музею національної архітектури й побуту Пирогово

Україна є першою державою в Європі за своєю площею, і на її величезній території є невеликий унікальний Музей національної архітектури й побуту Пирогово, що дозволяє побачити власними очами побут і архітектуру всіх регіонів країни кілька століть назад.

У цьому мальовничому куточку знаходиться парафія Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ, в якій щонеділі та свята відбувається Божественна Літургія. 20 жовтня 2019 року референт із питань екології Київської архієпархії УГКЦ о. Роман Романович завітав на цю парафію разом із сім’ями військовослужбовців та Пластунами міста Васильків. Після молитви екореферент презентував український переклад екологічної енцикліки Папи Франциска "Laudato Si". Зокрема священник зосередив увагу на глобальну нерівність, про яку Папа говорить у енцикліці, і ця нерівність особливо відчувається незахищеним верствами населення. Наприклад брак їжі чи доступ до чистої води стосується найуразливіших груп людей, які не мають можливості купити навіть воду в пляшках.

Після молитви та презентації енцикліки присутні мали можливість послухати екскурсовода п. Олега, який дуже цікаво розповідав про район Карпат у Музеї, а саме про побут долинян, лемків, бойків та гуцул. А згодом усі мали чудову нагоду відвідати територію музею, а вона становить 130 гектарів, на велосипедах завдяки підтримці власника прокату велосипедів “Велократія” В’ячеслава Васильєва.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології