Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Студентам Чортківської Дяківсько-Катехитичної Академії презентували енцикліку Папи Франциска

Свято Покрова Пресвятої Богородиці, з благословення та дозволу ректора о. Володимира Білінчука, студенти Чортківської Дяківсько-Катехитичної Академії імені свщм. Григорія Хомишина разом із референтом Бюро УГКЦ з питань екології о. Михайлом Деревенчуком відзначали по-особливому, а особливості надала презентація енцикліки Папи Франциска «Laudato Sі».

Під час свого виступу референт наголосив, що студенти, в стінах цього духовного закладу, мають звертати свою увагу на важливий аспект, яким є церковне екологічне виховання, яке допомагає плекати в нашій свідомості сакраментальний вимір створіння і саме сакраментальне життя людини, а також закликав до плекання глобальної солідарності, яка постає з таємниці Пресвятої Трійці.

Після презентації, у своєму подячному слові ректор о. Володимир підкреслив, що через такий і подібні заходи виховується та формується людська свідомість. Дяки, як майбутні співпрацівники на Христовій ниві, повинні бути добрими взірцями у служінні, а також у оберіганні Богом створеного світу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології