Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Роздільне сортування сміття на парафії у місті Василькові

На парафії у місті Василькові, що на Київщині, де парохом громади є референт з питань екології Київської архієпархії УГКЦ о. Роман Романович, розпочали роздільне сортування сміття, яке парафіяни приносять та, сортуючи, складають у баки що розміщені на церковному подвір'ї. А саме папір, скло, пластик та метал.

Парафіянка цієї громади Олеся Римська вже більше року тому всерйоз замислилася над тим, що її родина продукує досить багато відходів. І вона наполегливо зайнялася сортуванням сміття у себе в дома. Це і просто, і складно водночас, бо потребує ретельності. Тому, маючи певний досвід та знання куди можна здавати на переробку сміття, о. Роман запросив Олесю, щоб вона навчила та розповіла про цей досвід.

Так 20 та 27 жовтня 2019 року вона дві неділі поспіль розповідала для парафіян про те, як сортувати сміття та як зменшувати його об'єм у побуті. Це для нас дуже важливо, адже спільно із благодійний фондом "Карітас – Київ", в межах конкурсу проектів, наша громада отримала його і за ці кошти придбала 4 баки для сортування сміття.

Розпочати роботу професійно й допомагає п. Олеся, яка володіє досвідом і знаннями. Сподіваємося своїм прикладом заохотити мешканців масиву, де знаходиться храм, до цієї справи. А за виручені кошти ми плануємо допомагати Яні Явтушенко, якою опікується парафія, вона цього року пішла у перший клас. Мати дівчинки інвалід і вихованням займається бабуся. Отже, починаємо працювати! 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології