Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Відбулася святкова академія з нагоди вручення нагород переможцям ІХ Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння»

11 грудня 2019 р. в рамках першої Міжнародної науково-практичної конференції «Laudato Si: екологічний внесок для сталого розвитку суспільства», яку організувало Бюро з питань екології УГКЦ, відбулося нагородження переможців ІХ Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння» 2019.

Ще до початку святкової академії переможцям конкурсу працівниками Національного еколого-натуралістичного центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України була проведена екскурсія, на якій переможці конкурсу побачили чудовий Зимовий сад, рептилій з різних куточків світу, відвідали живий куточок, в якому зібрані тварини, яких приносять чи підкидають для виходжування, а також Музей хліба.

Святкова академія розпочалася привітанням д-ра Володимира Шеремети, керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який коротко пригадав історію конкурсу, що має за мету плекання екологічної свідомості на засадах християнської віри. Голова конкурсної комісії відзначив глибоке змістовне наповнення та високу мистецьку цінність робіт і в особливий спосіб привітав переможців, побажавши їм подальшого творчого натхнення, розвитку та переображення свого довкілля у світлі Божої життєдайної любові.

Пані Ізольде Шьонстайн, президент Міжнародного екологічного об’єднання «Відповідальність за створіння», подякувала за можливість підтримки та нагоди долучитись до журі цього конкурсу, який є надзвичайно важливий для формування культури відповідальності до Божого створіння. Зокрема, вона відзначила роботи в номінації «Малюнок», які стали відомими завдяки проведенню тематичних еко-виставок, відомими не лише в Україні, але й далеко поза її межами, в тому числі й у Відні.

Пан Анатолій Лютюк, керівник Центру української культури у Таллінні, висловив співчуття конкурсній комісії, яка стояла перед нелегким вибором, адже фактично кожній роботі притаманне глибоке змістовне наповнення. Відомий митець та культурний діяч побажав усім Божого благословення для продовження та розвитку цієї важливої церковної освітньо-виховної ініціативи.

Наприкінці святкової академії, після вручення нагород переможцям, було розіграно супер-приз – рюкзак з сонячними батареями, власником якого став Ярослав Нечесний, переможець у номінації «Вірш».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології