Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Великопосна екоініціатива УГКЦ 2020 фокусується на культурі відповідального лісокористування

З початком Великого посту вже традиційно стартувала Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку вже десятий рік поспіль проводить Бюро УГКЦ з питань екології, з метою допомогти глибше й повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

Головними завданнями ініціативи є привернути увагу віруючих людей та громадськості до екологічних проблем; сприяти поширенню екологічного вчення Церкви; ініціювати освітньо-виховні та молитовні заходи, а також практичні акції екологічного спрямування; заохочувати до діл милосердя стосовно ближніх та Божого створіння – природи.

Цьогоріч Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння» фокусується на культурі відповідального лісокористування.

В рамках Великопосної екоініціативи отримають своє логічне продовження також багато різноманітних освітньо-виховних, молитовних та практичних екологічних заходів та акцій, які з року в рік проводить Українська Греко-Католицька Церква в часі Святої Чотиридесятниці, як наприклад «Година Землі», «Посади дерево миру», «Парафіяльні сади», «Здай макулатуру – посади дерево», «Ні підпалам», «Вшануймо померлих без шкоди для живих» та ін.

Детальніше з ініціативою та можливостями участі у ній можна ознайомитись за посиланням Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння 2020».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології