Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Стрию та Львові говорили на екотематику на основі презентацій екологічних казочок

19 і 20 листопада 2019 року у Стрию та Львові за участю референта Бюро УГКЦ з питань екології у Стрийській єпархії проведено 6 уроків на тему християнського ставлення до природи та пошанування створіння. І знову чергові уроки-презентації відбулися у двох других класах Стрийської школи N2. Таким чином було охоплено за 3 тижні майже всю молодшу ланку школи, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

У Львові, у приміщенні НВК "Школа садок "Софія" проведено 4 уроки: з одним п'ятим, двома шостими і одним восьмим класом. На запрошення вчительки християнської етики п. Лесі Васьків відгукнувся о. Олег Кобель. Як в Стрию, так і у Львові нагодою говорити про питання віри в контексті екології стало представлення авторських еко-казок та інших дитячих книг, які видані зусиллями Екобюро УГКЦ. Знайомство з еко-казкою органічно поєднувалося священником з поданням науки Церкви про християнську відповідальність за створений Богом світ і про діяльність та ініціативи Екологічного бюро.

З деякими дітьми було поставлено сценку на основі однієї з казок, а також обговорено проблематику, яка там представлена. Дітям дуже припали до душі розмальовки, які подані в деяких еко-казках. Не дивно, що десятки дітей вирішили їх собі придбати, часом і кілька екземплярів. 

Найцікавіше, як зазначив еко-референт на одній із зустрічей, це ламати певні усталені стереотипи про Церкву та священників. Те, що Церква займається екологічними питаннями, не є даниною трендам чи моді, а відповіддю на сучасні виклики.