Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

З нагоди Всесвітнього дня природного довкілля у Підгірцях висадили горіховий сад

4 червня, напередодні Всесвітнього дня природного довкілля та охорони навколишнього середовища, з ініціативи екологічного Бюро УГКЦ у співпраці з НПП «Північне Поділля» у Підгірцях, неподалік храму, було висаджено горіховий сад.

Розпочався захід молитвою у храмі де о. Тарас Дзьоба, екореферент Сокальський, представив суть ініціативи та пояснив учасникам значення висадження дерев перемоги.

«Ворог знищує усе живе, а ми насаджуємо. Ворог руйнує, а ми будуємо. Ворог вбиває, а ми рятуємось від війни та ворожої зброї» - сказав священник до учасників акції серед яких були і ті, хто опинився у Підгірцях через війну.

Ця подія стала продовженням безтермінової екосоціальної ініціативи «Посади дерево миру», яка була започаткована Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки Мінприроди України в 2016 році з метою привернення уваги до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, єднання в молитві за мир, збереження створіння та об’єднання зусиль задля примноження природної спадщини Творця.

Символічним є те, що саме зараз Підгорецькою громадою, на чолі із священником, облаштовується місце тимчасового проживання для вимушено переселених осіб.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології