Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

5 порад, як зробити свій шопінг екологічним

Екостиль життя – це не так важко, як може здаватися на перший погляд.

У всьому є дисципліна, і свідоме споживання будь-чого – це також дисципліна, якої важливо дотримуватися і не ігнорувати. Справа в тому, що всі ми хочемо жити в чистоті та комфорті, проте інколи навіть не думаємо про те, скільки сміття ми приносимо з собою з магазину. Саме сміття в неймовірній кількості ми приносимо з магазину. Упаковка, мішечки та безліч іншого – все це ми тягнемо з собою, і навіть не замислюємося. Набагато зручніше та екологічніше брати упаковку для товарів із собою. Таким чином, ви зможете зменшити кількість сміття та свідомо приходити до магазину за продуктами.

Більшість не володіє інформацією про те, як можна забезпечити собі життя в стилі еко та зробити свої походи в магазин корисними та екологічними. Ми зібрали для вас корисні поради, як займатися екошопінгом і як не приносити сміття додому з магазину.

5 корисних порад для шопінгу

  1. Якщо ви хочете придбати овочі або фрукти, тоді краще за все брати з собою екомішечки з тканини або паперові пакети. Важливим аспектом тут є багаторазове використання, завдяки чому можна покращити стан навколишнього середовища і зменшити кількість сміття вдома.
  2. Для круп та горіхів можна використовувати ті самі екоторбинки або пакети, або зважувати на пергаменті і перекласти у баночку.
  3. Захотілося кави або чаю? Візьміть із собою чашку або термос. Це набагато зручніше, ніж купувати каву в паперовому стаканчику. Крім того, більшість кафе та кав’ярень пропонують знижку та бонуси тим, хто приходить за напоями зі своїм посудом.
  4. Намагайтеся уникати пластикової упаковки. Краще, якщо є можливість, або не брати упаковку взагалі, або використовувати паперову упаковку.
  5. Підходьте до шопінгу свідомо: обов’язково підготуйте усе, що необхідно, якщо ви йдете за покупками. Заздалегідь виділіть, для чого вам потрібно буде взяти упаковку з собою, скільки мішечків потрібно, чи потрібен додатковий посуд. Тобто, чітко складіть список товарів, які ви хочете придбати, і вже відштовхуючись від цього, враховуйте необхідну кількість мішечків та іншої упаковки. Ви так само можете взяти з собою і пластикові пакети, проте для багаторазового використання.

Проблема засмічення навколишнього середовища не в тому, мішечки з яких матеріалів у вас є, проблема у кількості використання. З часом, у людей з’явилася необмежена кількість пластикових пакетів, тому їх можна було брати один за одним, не замислюючись про шкоду для навколишнього середовища. Велика кількість споживання паперових пакетів не менш шкідлива – лише уявіть кількість дерев, які зрубали за для створення таких пакетів. Важливо використовувати упаковку по максимуму. Якщо є можливість повторно використати пакет чи мішечок – обов’язково скористайтеся такою можливістю.

Лера Наумова

Джерело: zt.20minut