Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Кременчуці у рамках екологічних місій презентували папську енцикліку "Laudato si"

29 вересня у м. Кременчук, що на Полтавщині, відбулися "Екологічні місії для порятунку створіння", які провів отець Максим Кролевський, екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті. Йому допомагали Марійка Харченко, Катерина Наказна та Роман Харченко, учасники полтавської молодіжної спільноти "Українська молодь – Христові", що діє при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у м. Полтаві.

Душпастир завітав до міста Кременчук на запрошення отця Романа Атамана, настоятеля храму Успення Пресвятої Богородиці. Екологічна ініціатива розпочалася Божественною Літургією. Під час Святої Літургії священик та вірні окремими молитовними проханнями молилися за збереження довкілля, за мир на українських землях, за подолання воєнного лихоліття та наслідків війни на Донбасі.

Під час недільної проповіді отець Максим розповів про автентичну успішність, що основується на християнських цінностях: «Людина, яка хоче здобувати світ, може це робити, бути успішною, але не може занапастити свою душу, людські життя і цей Богом створений світ». 

Екореферент переконаний, що ми не можемо будувати своє земне життя на короткостроковій перспективі, тимчасовій вигоді чи миттєвому збагаченні, але повинні бути далекоглядними, добре планувати та стратегічно мислити, тобто маємо бути відповідальними християнами за Богом створений світ.

Після Святої Літургії отець Максим для вірних парафії Святого Архистратига Михаїла презентував папську енцикліку "Laudato si" про турботу за наш спільний дім. «Ця енцикліка – перша у житті Церкви екологічна, – наголосив екореферент. – Це перший Папський документ, який реагує на екологічні кризи, які спричинила сама людина у процесі своєї життєдіяльності. Енцикліка дає напрямні як людина має жити у сучасному світі, дбати про нього, не шкодити довкіллю».

Екореферент коротко охарактеризував кожен розділ папської енцикліки, а також розповів про ІХ Екологічний конкурс "Відповідальність за створіння", який проводить Бюро УГКЦ з питань екології, та закликав активно брати участь в екоконкурсі.

Для парафіяльної бібліотеки душпастир передав енцикліку "Laudato si" та інші видання Бюро УГКЦ з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології