Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

До Цариці Покуття на двох колесах

З нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, 2 червня 2018 р. відбулася ековелопроща «До стіп Погінської Богородиці», в рамках заходів Івано-Франківської архієпархії УГКЦ щодо відзначення 1030 річниці Хрещення Русі-України.

Бюро УГКЦ з питань екології вкотре виступало організатором велопрощі і ставило за мету привернути увагу громадськості загалом і молоді зокрема до проблем довкілля та запропонувати гідні альтернативні варіанти задоволення життєвих потреб людини.

Окрім того, що прочани ввесь маршрут прощі проїхали організованою колоною на «зеленому» транспорті, у відпустовому місці вони та діти, котрі чисельно взяли участь у прощі катехитичних шкіл до Погінської чудотворної ікони, мали змогу протестувати роботу міні-СЕС, вмонтованої на електровтомобіль, переконатися у тому, що енергію сонця з допомогою спеціальних приладів можна повноцінно використовувати для приготування їжі, ознайомитися із вмістом ековалізи та виданнями Екобюро.

Сподіваємося, що практика велопрощ, яка викликає захоплення та зацікавлення у мешканців Прикарпаття, буде підхоплена і матиме логічне продовження і розвиток, щоб з думкою про довкілля ми свідчили свою безмежну любов до Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології