Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

Як я можу зберегти світ

"То що є людина, що Ти пам'ятаєш про неї..., однак учинив Ти його мало меншим від Бога, учинив Ти його володарем творива рук Своїх, все під ноги йому вмістив: худобу дрібну, биків, птаство небесне і риби морські..."(Пс. 8)
 
14 вересня 2018 року відсвяткували День Бога Творця у Волицькій школі І-ІІІ ст Сокальського району Львівської області. Захід розпочато з молитви за збереження природного довкілля та всього створеного Богом світу.
Священик розповів про історію свята і чому саме 14 вересня святкуємо День збереження довкілля, нагадав присутнім в часі презентації про створення світу Богом за шість днів.
 
Мета заходу: донести до учнів, вчителів і всіх присутніх, що ми, люди, є відповідальні перед Творцем за природу і створений Ним світ; як вберегти творіння від злочинного антихристиянського ставлення людини до природи. З уст священика прозвучали цитати, зокрема "чи не лукавимо, коли промовляємо, що любимо Бога і водночас ненавидимо Його творіння?"...
 
В часі заходу діти переглянули короткометражні мультфільми "Екокорова", "Смітник-Земля", "Час рятувати світ", "Вода і сміття", "Дім". Діти з цікавістю слухали і брали активну участь в обговоренні проблеми, задавали чимало питань, брали участь у тренінгу на тему "Звідки взялося зло, якщо Бог сотворив світ з любові?". З ініціативи учнів у школі  розпочато конкурс "Як я можу зберегти світ".
 
Закінчили свято посадженням берізок на території школи, бо віра без діл є мертва і тільки віра, чинна любов’ю, провадить до спасіння. І сьогодні устами дітей підносимо молитву до Бога Творця, щоб у своєму промислі  вберіг нас від екологічних гріхів і за словами псалмопівця Давида "учинив нас бути мудрими володарями творіння рук Своїх".