Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

Сади перемоги як символ турботи про створіння

4 та 6 червня, з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, в рамках Всеукраїнської ініціативи «Сади перемоги», в різних куточках Івано-Франківської архієпархії було закладено фундукові сади. Дана акція була ініційована Бюро УГКЦ з питань екології при підтримці деканальних екореферентів та Івано-Франківського Карітасу.

В рамках акції було висаджено 20 саджанців фундука на парафії Пресвятої Тройці в с. Тустань. Ще 10 саджанців, гармонійно вписавшись поміж волоські горіхи, яблуні та груші, поповнили парафіяльний сад на Княжій горі в Крилосі. Ще десяток саджанців Каталонського та Барселонського фундука висаджено в мальовничому куточку українських Карпат, урочищі Підлюте, що з перших днів війни стало домівкою для жінок і дітей, котрі втікали від воєнного лихоліття. Також два садки повстали при деканальних осередках БФ Карітас в Лисці та Солотвині.

В закладенні фундукових садів Перемоги радо взяли участь вимушені переселенці, котрі знайшли тимчасовий прихисток в адміністративних будівлях та парафіях архієпархії. Подібні акції сприяють ресоціалізації тимчасово переміщених осіб та їх інтеграції в місцеві громади, а також є своєрідним жестом вдячності та пам’яткою про перебування на Прикарпатті.

«Кожен закладений садочок є символом того, що життя продовжується і ми щиро віримо в перемогу, яку спільно наближаємо. Віримо, що в скорому часі ви зможете повернутись до своїх домівок, а через кілька років приїхати вже не як переселенці, а як гості на Прикарпаття, знайти деревце, яке садили і поласувати смачними горішками» - зазначив о. Михайло Дзуль, екореферент Івано-Франківської архієпархії, звертаючись до учасників висаджування одного з садів перемоги.

Участь в таких чи подібних заходах піднімає на дусі та вселяє надію в серця людей і допомагає відновити природну спадщину Творця, яка зазнає руйнувань в часі війни.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології