Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Топ-5 найчистіших міст світу в яких немає проблем з екологією

Сучасне суспільство все більше приділяє уваги екологічним проблемам. Однак, в деяких містах це вже настільки давно стало традицією, що сучасні екологи при всьому бажанні не можуть знайти до чого б причепитися.

Так, деякі міста спочатку споруджувалися, орієнтуючись якщо не на сучасні постулати екології, то на красу і зручність для звичайних людей – вже точно. Зате тепер у міських бюджетах з'явилася нова, досить значна глава – екологічний туризм.

Ісландія, Рейк'явік

Ісландцям конкретно повезло – геотермальні джерела дозволяють повністю відмовитися від викопного палива, на території країни не так вже й багато корисних руд і територій для сільського господарства. Так що єдине, що дозволяє хоч якось існувати – рибалка і туризм. Зате в екологічному плані більшість міст – кристально чисті, а воду з-під крана можна пити спокійно. А вже в Рейк'явіку, який все ж столицею є – так і поготів.

ОАЕ, Дубай

Незважаючи на те, що ОАЕ є одним зі світових лідерів з видобутку нафти, сама країна все активніше переходить на сонячну енергію, благо розташування і територія дозволяє. Крім того, громадянам ОАЕ цілеспрямовано забезпечують вкрай високий рівень життя, що неможливо без підвищеної уваги до екології. Але, мабуть, лідером по перетворенню просто красивого міста в повністю екологічний, є саме Дубай. Так, наприклад, навіть спеціальний містобудівний проект ввели – Sustainable City називається. Суть – ще більший акцент на екологію і на автоматичні електромобілі.

Руанда, Кігалі

Якщо вам здається смішним поєднання слова «Країна Африки» і «екологія», то ви просто ще в Руанді були. Скажімо так, не у всіх європейських країнах є такі жорсткі штрафи за використання пластикових пакетів і настільки глобальні суботники з прибирання території, на які виходять всі місцеві жителі. Так що у них просто не залишається іншого виходу, крім як менше смітити, адже прибирати доведеться все одно. Шкода що ця ініціатива поки тільки в столиці країни проводиться.

Канада, Калгарі

Канадці в принципі піклуються про екологію, але в Калгарі, мабуть, вони досягли найбільших успіхів. До 2020 року на території навколо цього міста планують на 80 відсотків скоротити території, відведені під звалища.

Сінгапур

У місті величезні штрафи за сміття в недозволених місцях, відповідальне ставлення до сортування сміття і величезні витрати на те, щоб підтримувати чистоту – щось близько 87 мільйонів доларів. Але це окуповується – в туристичному плані Сінгапур є одним з найпривабливіших міст Південної Азії.

Джерело: joinfo