Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Стало відомо, де в Україні найбільше шкодять довкіллю

Сумне лідерство розділили між собою Кіровоградська область та місто Київ.

У Кіровоградській області за останні 9 місяців скоїли найбільше злочинів проти довкілля. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив голова ДЕІ Андрій Мальований, пише GreenPost.

За його словами, за 9 місяців 2020 року у Кіровоградській області сплатили 616 тис 638 грн штрафу за завдані природі збитки. Друге місце в антирейтингу посіла Харківська область із показником у 608 тис грн. Третє місце дісталося Дніпропетровській області. Там за еко-злочини оштрафували на 506 тис 039 грн.

За кількістю перевірок першість тримає теж Кіровоградська область. За вказаний період тут провели 2177 перевірок. Друге місце займає Харківська область із показником у 1903 перевірки. Третє місце дісталося Дніпропетровщині. Там інспектори ДЕІ провели 1729 перевірок. 

За кількістю розрахованих збитків список лідерів інакший. Його очолює Київська область та місто Київ – за порушення природоохоронного законодавства інспектори розрахували 339 мільйонів 291 тисяча гривень, на другій позиції ДЕІ Центрального округу – тут сума збитків склала 150 млн. 693 тис. грн. Трійку замикає Волинська область з сумою розрахованих збитків у 79 мільйонів 187 тисяч гривень.

Як ми інформували раніше, чималі суми зі свого гаманця порушникам доведеться викласти за зруйнування гніздування лелек, рубку дерев та забруднення повітря викидами автомобіля.