Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

ЄС перероблятиме пластикові відходи у 10 млн тонн нової сировини до 2025 року

До 2025 року Євросоюз планує отримувати завдяки переробці використаного пластику 10 мільйонів тонн нової сировини. 

Майже вдвічі збільшити утилізацію пластикових відходів поставив за мету загальноєвропейський альянс з переробки пластику Circular Plastics Alliance, пише eco town

За оцінкою експертів, зараз у ЄС збирають 21 мільйон тонн пластику, 44% з яких відправляються на переробку або на зберігання для подальшої переробки.

Перш за все члени Альянсу збираються оцінити, які види пластику і вироби з них європейці викидають найчастіше. Для цих виробів в першу чергу будуть розроблені рекомендації з виробництва та збору для переробки. У список вже входять 19 виробів з 5 сфер: упаковка, електронні та електричні прилади, знаряддя для сільського господарства, автомобільні деталі, будівництво та оздоблення. На початку 2021 року список буде доповнено.

Circular Plastics Alliance був створений в ЄС на початку 2019 року. Він об'єднує компанії, що працюють з пластиком - виробників, дистриб'юторів, переробників і наукові організації – і має зробити пластик у Європі більш безпечним для навколишнього середовища і людини, у першу чергу за рахунок переробки та повторного використання.