Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Зміни клімату впливають на інфекційні хвороби

Передача конкретних інфекційних захворювань була змінена процесами, пов'язаними з кліматичними та екологічними аномаліями.

Очікується, що зростання інфекційних спалахів буде спостерігатися в м'якому кліматі через глобальне потепління, а зміни кліматичних режимів вплинуть на присутність, щільність, силу і динаміку передачі багатьох вірусів і патогенів, пише Країна здоров’я.

Розуміння того, як мінливість клімату впливає на передачу цих хвороб, важливо як для дослідників, так і для широкого загалу.
Робота, опублікована нещодавно в журналі PlosOne, показує, що майже половина населення не знає про зв'язок між зміною клімату і його впливом на інфекційні захворювання. Дослідження було засноване на багатонаціональному перехресному опитуванні, в якому в цілому взяли участь 458 осіб з усього світу.

В результаті з'ясувалося, що 48,9% учасників ніколи раніше не розглядали вплив зміни клімату на інфекційні захворювання. Цей відсоток падає до 38,4% серед тих, хто добре знає природничі науки, і підвищується до 59,2% серед тих, хто працює в секторах, не пов'язаних з наукою.