Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Мінприроди розповіли, як правильно утилізувати засоби індивідуального захисту у домашніх умовах

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський під час ранкового брифінгу 4 липня розповів, як правильно утилізувати засоби індивідуального захисту у домашніх умовах, пише GreenPost.

За словами міністра, більшість європейських країн розробили рекомендації щодо поводження з такими відходами. Зважаючи на європейський досвід, на утилізацію масок і рукавичок у домашніх господарствах піде три дні. У Мінприроди рекомендують три кроки:

  • Відходи масок і рукавичок складати в пакет,
  • Щільно зав’язати пакет,
  • Витримати його в домашніх умовах приблизно 72 години.

Абрамовський додав, що якщо маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще два пакети і щільно зав’язати. Тримати необхідно також 72 години, а після цього їх можна викинути у загальний контейнер муніципальних відходів.

Міністр порадив за можливості, використовувати багаторазові захисні маски.

Як відомо, є різні думки щодо носіння та утилізації засобів індивідуального захисту. Так, деякі лікарі вважають, що посилена дезінфекція та маски більш шкідливі, ніж їхня відсутність. А також, що у спеку медична маска перетворюється на розсадник мікробів.

В той же час механізм утилізації для засобів захисту, які розкладаються близько ста років, має відбуватися екологічним шляхом.