Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Автомобіль злітає в небеса

Тільки уявіть: виходите вранці з дому, сідаєте в своє авто, їдете якийсь час по трасі, а потім відриваєтеся від землі і в лічені хвилини по повітрю, без пробок, долітаєте до роботи! Схоже, таке вже не за горами. Компанія Terrafugia сертифікувала в США гібридний автомобіль Terrafugia Transition, який вміє літати.

Звичайно, є безліч розробок літаючого транспорту: і міні-літаки з вертикальним злетом, і маленькі одномісні вертольоти. Але поки такий транспорт не має масового виробництва. А новий літакомобіль скоро з'явиться в кількох примірниках для продажу. Якщо сподобається власникам, буде зібрано ще кілька таких машино-літаків.

Новинка перетворюється з автомобіля в літак всього за 30 секунд. Довжина і ширина – шість на два метри, в режимі розкритих крил ширина збільшується до восьми метрів. На землі літаючий автомобіль може розігнатися тільки до 100 кілометрів на годину, зате в повітрі – до 185. Максимальна дальність польоту – 800 км. Для зльоту буде потрібна злітна смуга – близько 500 метрів. Всі ці параметри – швидкість, дальність польоту, місце для розгону – поки не найзручніші. Хотілося б і якомога швидше, і далі летіти, а розганятися, навпаки, трохи менше, але інженери якраз зараз працюють над цим і будуть удосконалювати показники далі. 

Літаючий автомобіль Terrafugia Transition ще проходить випробування. Попередня вартість такого авто – 279 тисяч доларів.

Джерело: Think Blue