Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Електросткутер Pocket Rocket стирає грань між байками, мопедами та мотоциклами

Німецька компанія Sol Motors готується випустити на ринок електричний мотоцикл, не схожий ні на що з того, що ми бачили раніше – Pocket Rocket може стати представником абсолютно нового класу електричних транспортних засобів – проміжна ланка між електровелосипедом і електромотоциклом.

У презентації Sol Motors визначає свою новинку як «ноупед» – для електробайка він занадто швидкий, від мопеда його відрізняє відсутність педалей, а по функціональності – це ідеальний транспортний засіб для поїздок по місту, який може зрівнятись з мотоциклом.

Повз Pocket Rocket неможливо пройти байдуже, його новаторський дизайн вже отримав офіційне визнання – премії European Product Design Award і German Design Award.

Мотоцикл випущений у вигляді базової моделі Pocket Rocket і швидкісний модифікації Pocket Rocket S. У базовому варіанті двигун має потужність 5.4 л/с (4 кВт), а максимальна швидкість дорівнює 50 км/год, що визначає Pocket Rocket в категорію міських скутерів. У швидкісний модифікації двигун значно потужніший – 8 л/с (6 кВт), а максимальна швидкість доходить до 80 км/год, що дозволяє Pocket Rocket S виїжджати на автостради. Крутний момент двигуна в обох модифікаціях дорівнює 150 Нм.

Залежно від обраного режиму – Eco, Sport, Wheelie (екологічний, спортивний або «їзда на задньому колесі») – зарядки акумулятора Pocket Rocket вистачить на 50-80 км шляху. Гальмівна система мотоцикла є комбінацією гідравлічного дискового і рекуперативного гальма.

Потужні покришки для вуличної їзди і подвійна підвіска добре згладжують нерівності доріг і знімають частину навантаження з мінімалістичного сидіння. Задні і передні світлодіодні вогні вбудовані безпосередньо в торець трубки основної рами.

Транспортний засіб має досить легку вагу як для мотоцикла з електричним приводом – всього 55 кг. Як і більшість нових електроскутерів і електромотоциклів, Pocket Rocket – повністю підключений. Це забезпечується за рахунок сумісності з Android і iOS-додатками, які дозволяють смартфону користувача функціонувати в якості приладового дисплея.

Sol Motors також має намір вийти і на ринок шерінгових послуг. Компанія вже розробила модуль підключення спільного використання та інтеграції для управління парком електробайків, який дозволить їй приєднатися до швидко розвиваючого ринку оренди легкого електричного транспорту в Європі.

Поки електромотоцикл Pocket Rocket не доступний для замовлень, але очікується, що його ціна складе 5 200 євро (6 000 доларів США) для версії потужністю 4 кВт і 6 500 євро (7 500 доларів США) для версії потужністю 6 кВт.

Джерело: ЭкоТехника