Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

В Нідерландах для прибирання будуть використовувати електро сміттєвози

Нідерландська компанія ROVA, що займається прибиранням поповнила свій автопарк сміттєвозом на електротязі.

Місто Зволле в Нідерландах стало місцем проживання першого (з чотирьох) сміттєвозів на електротязі DAF.

Основою для розробки сміттєвоза з нульовими викидами стала двовісна вантажівка DAF CF Electric. Їх вже використали у 2019 році у своєму парку нідерландські та німецькі компанії, які займаються перевезенням великих вантажів в межах міста, а також мережі супермаркетів. CF Electric розрахований на повну масу до 37 тонн.

Сміттєвоз на електротязі DAF відрізняється тривісною конструкцією (з керованою задньою віссю, що дозволяє ефективно маневрувати в умовах міста), повним завантаженням до 28 тонн, а також електрифікованої системою завантаження сміття.

Електродвигун з віддачею у 210 кВт (286 к. с.) і 2000 Нм використовує для роботи літій-іонну батарею місткістю 170 кВт/год.

Ця силова установка (виробництва нідерландської компанії VDL) дозволяє автомобілю з двома осями долати на одному заряді приблизно 100 км. За даними DAF, батареї для потреб сміттєвоза буде достатньо, адже кожні кілька годин робочого часу такі автомобілі приїжджають на розвантаження. Саме тоді можна заряджати батарею: до 80 % її можна поповнити за 30 хвилин, а повна зарядка триває 1.5 години.

За словами генерального директора ROVA Марко ван Стрічці, використовувати електричну вантажівку для утилізації сміття буде так само просто, як і тягачі з ДВЗ.

«Ми щиро віримо, що брати участь у процесі переходу на інші джерела енергії потрібно з самого початку. Введення в експлуатацію транспортних засобів з низьким показником викидів є частиною нашого плану сталого розвитку», – стверджує ван Стрічці.

Джерело: Ukr.Media