Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Львові тепер знають, що робити з відходами

alt26 червня у Львові розпочав роботу Екологічний форум «Поводження з відходами. Цивілізаційні виклики», метою якого є запровадження в Україні передових світових технологій у сфері поводження з відходами та пошук шляхів розв'язання екопроблем на загальнонаціональному та регіональному рівнях.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, під час Форуму буде презентовано Обласну програму поводження з твердими побутовими відходами на 2013-2020 роки, а також зміни і доповнення до чинної програми поводження з ТПВ 2007-2015 років. Окрім того, перший секретар Генерального Консульства Словацької Республіки в Ужгороді Олександр Шкурла розповість про утилізацію відходів на досвіді Словаччини.

Організаторами екологічного форуму є Львівська торгово-промислова палата та департамент екології та природних ресурсів ЛОДА за підтримки Німецько-українського партнерського проекту у сфері економіки. Форум триватиме два дні. Цей захід уже став традиційним. Цьогоріч його організовують вшосте.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Василенко під час відкриття Форуму, проблеми екології у Львові та у світі загалом є першочерговими. «Екологічні проблеми необхідно розглядати комплексно та в розрізі області в цілому. На жаль, Львівська область не є відокремленою від цих проблем, а питання поводження із твердими побутовими відходами та стан сміттєзвалищ в області набули глобального характеру», – сказав він і запевнив, що Львівська обласна державна адміністрація зробить все, щоб вирішити ці проблеми.

Також він наголосив на тому, що такі заходи як екологічний форум звертають увагу громадськості і влади на екологічні проблеми та стимулюють їх розв'язання.

Джерело: Промислова Екологія