Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Китайські кавуни вибухають від хімікатів

altФермери на сході Китаю здивовані тим, що їхні кавуни вибухають просто на полях.

Китайські мас-медіа повідомляють, що фермери втрачають гектари насаджень цієї ягоди. Причиною таких вибухів називають зловживання хімічними речовинами для сприяння росту. Однак, від перенасичення такими добавками, кавуни псуються.

Водночас фахівці з питань сільського господарства не можуть чітко пояснити, чому так само вибухають дині, які не обробляли хімікатами. Вони припускають, що таке явище може бути через незвичну для цієї пори року погоду, або аномальний розмір самої дині.

Хімікати не вміщаються в кавунах

Китайське центральне телебачення повідомляє, що китайські фермери занадто сильно обприскують свій врожай, щоб якнайшвидше почати збирати врожай і заробити гарно на цьому ще до початку сезону.

Двадцять фермерів однієї з китайських провінцій твердять, що використали для своїх насаджень японське насіння. Минулого місяця все, що з нього виросло, почало вибухати.

Один з фермерів розповідає, що він уже втратив більше 2/3 свого врожаю. Він говорить, що 180 його динь вибухнули на наступний день після обприскування.

Водночас інші фермери говорять, що не використовували жодних хімікатів для своїх динь, але вони все одно вибухають.

Фахівці з сільського госоподарства не можуть знайти пояснень цьому явищу.

Китай схвалив використання хімікатів, однак встановив певні обмеження. Тести продуктів показали, що кількість хімічних речовин у динях та кавунах є безпечною.

Втім експерти твердять, що Китай має переглянути свої стандарти, щоб забезпечити людям екологічно чисті продукти, безпечні для здоров'я.

Джерело: BBC