Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Послання Папи Франциска до мусульман - жест надії для цілого створіння

alt2 серпня 2013 року, Святіший Отець, Папа Франциск, окремим посланням, звернувся до мусульманського світу, з нагоди закінчення священного місяця Рамадану.

Такі послання вже стали гарною традицією Святішого престолу, який її здійснює через Папську Раду з міжрелігійного діалогу. Однак у цьому році, в перший рік Понтифікату Вселенського Архієрея, Папа Франциск вирішив особисто підписати це традиційне послання і направити його до всіх мусульман і особливо до релігійних лідерів.

Намісник Христа, звертаючись до послідовників ісламу, пояснив, що він обрав ім'я Франциск, щоб мати перед собою постійно приклад зразкового служіння ближньому та цілому створінню Божому. Святий Франциск є дуже відомим святим, життя якого вирізнялось великою любов'ю до Бога і до кожної людини.

Папа Франциск своїм посланням до мусульманському світу, наголошуючи на важливості виховання, взаємоповаги та братерської любові, - тих ключових та основоположних речах, - дав зрозуміти, що без них побудова щасливого майбутнього та гармонійного світу, в якому пріорітетом буде любов у всіх її вимірах - просто неможлива.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit