Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Патріарх Кирил закликав почати загальноцерковний збір коштів для постраждалих від повені на сході Росії

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до всіх чад Руської православної церкви із закликом включитися в активну допомогу постраждалим від повені на Уралі і Далекому Сході.

«У тяжкі дні Церква завжди разом зі своїм народом, і ми постараємося зробити все для того, щоб допомогти постраждалим. Прошу всіх і кожного з вас виконати християнський обов'язок: проявити милосердя і зробити свій посильний внесок у подолання наслідків стихії. Пам'ятайте: рука, що дає, не збідніє, «хто з радістю дає, того любить Бог», – наводить агентство «Інтерфакс» текст поширеного в середу в Москві звернення глави РПЦ.

«Наближається осінь, а багато людей залишилися без теплого одягу та продуктів харчування, змушені жити в місцях тимчасового розміщення. Очевидно, що до настання холодів відремонтувати будинки або побудувати нові буде неможливо, а це означає, що наслідки стихії будуть ще довго позначатися на долях людей – наших з вами співгромадян, братів і сестер», – цитує слова патріарха ИТАР-ТАСС.

«Багато людей позбулися даху і майна і нині перебувають у найтяжких обставинах. Особливо ж страждають самотні і старенькі люди, інваліди, багатодітні сім'ї, жінки з новонародженими немовлятами – всі ті, хто потребує належного догляду навіть у звичайний час», – наголошується у зверненні.

Патріарх нагадав, що нещодавно, коли подібне важке випробування переживали жителі Центральної Росії під час лісових пожеж 2010 р. або жителі Кримська, наслідки буяння стихії вдалося подолати завдяки згуртованості всіх росіян .

«Тепер біда прийшла в регіон, віддалений від столиці на багато тисяч кілометрів. Це випробування – в тому числі і перевірка солідарності нашого суспільства, того, чи відчуваємо ми себе єдиним народом, чи готові відгукнутися на біду, навіть якщо вона не у нас на порозі», – підкреслив патріарх.

«У тяжкі дні Церква завжди разом зі своїм народом , і ми постараємося зробити все для того, щоб допомогти постраждалим», – підсумував він.

Раніше Церква виділила для жертв паводку 300 тис рублів, ще стільки ж зібрали у храмах Хабаровської області. На ці гроші закупили гуманітарну допомогу. Крім того, клірики на чолі з митрополитом Ігнатієм самі вийшли будувати дамби на березі Амура. У пунктах тимчасового розміщення людей організовано цілодобове чергування священиків, що пройшли спеціальні курси МНС.

Джерело: NEWSru.com