Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Наступною темою енцикліки Папи Римського може стати бідність і навколишнє середовище

За повідомленнями інтернет-порталу Vatican Insider, наступна енцикліка Папи Римського буде присвячена двом темам: бідності і охороні всього створеного. Vatican Insider посилається на три зустрічі Папи Римського з відомими представниками латинської Америки, які відбулися за останні 10 днів: аргентинським правозахисником Густаво Віра (Gustavo Vera), президентом Коста-Ріки Лаурою Чінчілья (Laura Chinchilla) і аргентинським режисером і прихильником лівоцентриських позицій Піно Соланас (Pino Solanas).

Франциск також попросив групу експертів з навколишнього середовища зробити свій внесок у майбутню справу .У ЗМІ Аргентини з'явилася інформація про заяву Соланаса про те, що у нього був докладний і серйозний діалог з Папою Римським. Темою бесіди була проблема руйнування життєво важливих ресурсів у Аргентині й у всьому світі. Папа Римський особливо стурбований нестачею води, заявив Соланас, так як це, на його думку, може стати ймовірною причиною війни.

За словами Піно Соланаса, розмова зайшла також і про співпрацю Аргентини з нафтовим концерном США Chevron, який деякі вважають винним у нанесенні тяжкої шкоди навколишньому середовищу в Амазонської області. Chevron допомагає нещодавно націоналізованій нафтовій компанії YPF у добуванні природного газу і нафти з використанням так званого фрекінг-методу (Fracking).

Наприкінці зустрічі Франциск сфотографувався у футболці з гаслами «Вода дорожче золота» і «Ні фрекінгу».

Джерело: Katolik.ru