Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Австралія названа найгіршим забруднювачем повітря на душу населення

Згідно з останніми даними, представленими некомерційною організацією «Глобальний вуглецевий проект» (GCP), найбільшим емітентом парникових газів на душу населення серед великих країн Заходу є Австралія. У 2013 році в цій країні встановлено рекорд з викидів вуглекислого газу в атмосферу – 36 мільярдів тонн. Безпрецедентна цифра, яка ще далі просуває людство до небезпечного глобального потепління.

Проте, в цілому, Австралія займає 16-е місце в числі країн з найвищими рівнями викидів парникових газів, демонструючи щорічний приріст емісії в 2,1 відсотка. Але на відміну від своїх західних колег, таких як США, які останнім часом виявляють тенденцію до зниження викидів вуглекислого газу, Австралії не вдається проводити послідовні заходи щодо скорочення вмісту СО2 в повітрі.

Вчені вважають, що однією з причин підвищення рівня парникових газів є розширення видобутку нафти і газу з використанням гідророзриву пластів (ГРП). До цих пір ведуться гарячі суперечки про безпеку застосування ГРП, але, по всій видимості, дослідники з GCP прийняли сторону противників цієї технології, висловлюючись про негативний вплив його на здоров'я людей і навколишнє середовище.

Новий австралійський уряд на чолі з прем'єр-міністром Тоні Ебботтом також нещодавно зіткнувся з вельми негативним відношенням громадськості за зневажливе ставлення до загрози глобального потепління клімату. Уряд, який прийняв рішення не відправляти свого міністра навколишнього середовища на конференцію ООН з клімату в Варшаву, також нещодавно оголосив про свої плани щодо скасування податку на викиди вуглецю в країні.

Джерело: ozemle.net