Актуальна тема

Меню

Центр для людей похилого віку – місце, де сповна можна побачити Дари Святого Духа

7 березня 2017 року в рамках Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» у співпраці з волонтерами Катедрального Собору Верховних Апп. Петра і Павла м. Чортків з благословення та підтримки пароха о. Андрія Лемчука була організована поїздка у Мельнице-Подільський Територіальний центр для людей похилого віку, яким опікується о. Богдан Пелех.

Зустріч розпочалась зі спільної молитви, яку провадили отець Богдан та отець Михайло Деревенчук, референт Бюро УГКЦ з питань екології Бучацької єпархії, для людей, які перебувають в даному закладі.

Після молитви отець Богдан звернувся до присутніх та представив гостей, які не приїхали з порожніми руками, а привезли подарунки для того, щоб підкреслити, що усіх християн єднає під своїм проводом Святий Дух.

Саме у цьому закладі сповна можна побачити ті Дари Святого Духа. Коли подивитися в очі літніх людей, то в них бачимо: Мудрість та Розум, які прийшли з роками, Раду та Кріпость, бо, не дивлячись на свій поважний вік, вони повні сил та відкриті на те, щоб у скрутну хвилину поділитися своїм досвідом та знаннями, підтримати та допомогти ближньому.

Також в цих стінах є багато тих Дарів, які, в особливий спосіб, потрібні усім людям, а саме: Побожність та Страх Божий, бо коли б ми володіли цими Дарами та розуміли, що все те, що ми робимо сьогодні для Богом створеного світу, ми робимо також для своїх наступних поколінь, яким жити після нас.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології