Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Про екологію на засіданні найвищого районного керівництва

6 березня 2018 року Божого на засіданні керівників району та голів селишних рад і ОТГ в Богородчанській районній держадміністрації було представлено функціонування та роботу Бюро з питань екологій УГКЦ. Очільником зборів був голова райдержадміністрації Франко Єжак. Крім керівників сіл на зборах були присутніми начальник відділу освіти, молоді та спорту Богородчанської райдержадміністрації Дрогомирецький І.М. та Сікора С. Я. начальник відділу, головний архітектор Богородчанського району та представники інших районних структур.

До присутніх звернувся референт з питань екології УГКЦ Богородчанського деканату о. Іван Гоголь. Він розповів про історію та діяльність Екобюро, акції і конкурси, що проходять під їхньою егідою. Розповів і про організацію екологічних просвітницько – відпочинкових літніх таборів для дітей нашої області і не тільки. Екореферент наголосив на важливості бережливого ставлення до довкілля і відповідальності людей перед Богом та майбутніми поколіннями за навколишнє середовище.  «І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі! І сказав Бог: Оце дав Я вам усю ярину, що розсіває насіння, що на всій землі, і кожне дерево, що на ньому плід деревний, що воно розсіває насіння, нехай буде на їжу це вам!», (Бт 1, 27-29)

Священик закликав керівників всіх районних структур та структур місцевого самоврядування до співпраці з Бюро УГКЦ з питань екології. Присутнім наголосив на важливості контролю та підтримки екології району на всіх рівнях, а особливо потрібна охорона довкілля для можливості створення зон рекреації, як для жителів району, так і для гостей, що будуть пов'язані з продуктивним використанням вільного часу відпочиваючих для їх оздоровчої, культурно-ознайомчої і спортивної діяльності на спеціалізованих територіях, які є наявні в нашому регіоні. Адже кожен, хто побував в наших горах, побачив найбільший природній водоспад, окинув оком безкраї простори гірських хребтів, хоче повертатися сюди знову і знову. Тому, для збереження чистоти довкілля, потрібно організувати відведені місця для роздільного збору відходів і Екобюро має яскраві приклади. Слухачам були надані адресні контакти і телефони для співпраці із Бюро екології УГКЦ.

Маємо надію, що ця зустріч буде не останньою і вона принесе добрі результати. Тільки разом  і спільно працюючи, збережемо природу рідного краю та цілої планети, адже ми несемо відповідальність, за те що  Бог повірив нам у користування.

Інформаційної служби Бюро УГКЦ з питань екології