Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Тернопільська семінарія долучилась до міжнародної акції "Година Землі"

Вже традиційно 24 березня студенти Тернопільської Вищої Духовної Семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого молитвою при світлі свічок та лампад приєднались до Всесвітньої природоохоронної акції «Година Землі».

В Акафістову Суботу, у семінарійній каплиці, з благословення ректора семінарії о. Івана Римара, Акафіст до Богородиці служив представник Екобюро у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василь Шафран.

Екореферент розповів братам-семінаристам, чому світова громадськість проводить такий та інші подібні екозаходи і як Католицька Церква має підтримувати та трактувати їх у світлі Божого Слова.

Отець також наголосив на важливості екологічно-виховного елементу в наших семінаріях, де навчаються питомці, які у недалекому майбутньому повинні стати мультиплікаторами екологічного вчення Католицької Церкви.

«Такі екологічні заходи не можуть бути чимось чужим і незнаним для вірян. Вони мають мати належне місце у парафіяльному житті та діяльності громади. Сучасний священик має бути прикладом і в екологічному вимірі та вчити людей славити Господа разом з усім Його створінням», - зазначив о. Василь.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології