Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

22 травня — Міжнародний день збереження біологічного різноманіття (флори і фауни Землі)

Щороку 22 травня людство відзначає Міжнародний день збереження біологічного різноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 2000 році на 55 сесії.

Ця дата встановлена на честь прийняття 22 травня 1992 року Конвенції про біорізноманіття.

Головне завдання Міжнародного дня біорізноманіття – привернути увагу громадськості до проблеми безповоротного зникнення на землі багатьох представників флори та фауни.

Генеральною асамблеєю ООН період з 2011 по 2020 роки проголосила Декадою ООН з біорізноманіття. Головною ціллю декади є сприяння реалізації Стратегічного плану зі збереження і сталого використання біорізноманіття на 2011-2020 роки.

 Доля людства тісно пов’язана з біологічною різноманітністю — різноманіттям життя на землі. Біорізноманіття має важливе значення для сталого розвитку та добробуту людини. Це має вирішальне значення для скорочення бідності, у зв’язку з життєвоважливими товарам і екосистемними послугами, які воно може надати.

Більше 3 мільярда людей залежать від морських та прибережних районів, в той час, як більше 1,6 мільярда людей покладаються на ліси та інші лісові продукти, необхідні для виживання.

Деградація середовища проживання і втрата біорізноманіття загрожують зменшенням засобів до існування більше, ніж 1 млд людей, що живуть на посушливих і напівпосушливих землях.

Джерело: Явір

Фото: moviemindgreen