Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

На Харківщині тривають екологічні місії

14 жовтня у с. Вільча, що на Харківщині, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці вперше відбулися екологічні місії для порятунку створіння, які провів отець Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті.

Душпастир завітав на храмовий празник на запрошення отця Андрія Буняка, місцевого настоятеля Свято-Покровського храму.

Розпочалася місія Божественною Літургією, у якій екореферент разом з вірними окремими молитовними проханнями молилися за збереження України, за подолання воєнного лихоліття на Донбасі, за мир та спокій на українських землях.

У своїй проповіді душпастир наголосив на важливості бути відповідальними християнами у Богом створеному світі, бути будівничими та творцями свого власного світу, який довірив нашій опіці сам Господь Бог.

«Сьогодні дуже багато і повсюди говориться про успішність людини, яку найчастіше пов’язують з отриманням якихось матеріальних благ. Але ми, християни, успішними можемо бути лише тоді, коли будемо відповідальними будівничими цього Богом створеного світу, коли будемо давати, дарувати життя усім Божим створінням!» – підкреслив о. Максим.

Екореферент, на основі євангельського читання, розповів про різні небезпеки усіх життєвих клопотів, які людина досить часто штучно створює у своїй уяві та які, зазвичай, закривають усю красу Богом створеного світу.

Завершилася екологічна ініціатива освяченням води та мируванням.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології