Актуальна тема

Меню

Сім тижнів для води

Екуменічна водна мережа Всесвітньої ради церков запрошує нас на час Великого посту застановитися над питанням води. З 2008 року Екуменічна водна мережа Всесвітньої ради церков у рамках кампанії «Сім тижнів для води» пропонує щотижневі духовні розважання та інші джерела інформації про воду на сім тижнів Великого посту та Всесвітній день води – 22 березня, який завжди припадає на Великий піст.

Згідно з християнською традицією, піст – це час приготування до смерті та Воскресіння Христа. Протягом цього періоду багато людей постять, практикують стриманість, самозречення, щоб зосередитись на покаянні та посвяті себе Богові. Оскільки вода має важливе духовне значення у християнській традиції як Божий дар, цей дефіцитний ресурс часто під загрозою та недоступний для мільярда людей по всьому світі.

У 2019 році Паломництво за справедливість і мир буде мати акцент на Азії. Відповідно до цього, кампанія «Сім тижнів для води» цього року поведе нас у паломництво за водну справедливість в Азії.

В часі цьогорічного Великого посту в Азії пройдуть різноманітні заходи на основі «Семи тижнів для води». Кампанія стартувала 6 березня, в Попільну середу (згідно з традицією християн Західного обряду), в головному центрі ССА (Християнська конференція Азії) за участі членів Контрольної групи паломництва за справедливість і мир Всесвітньої ради церков у Чіанг-Май (Таїланд).  

Біблійно-духовні роздуми та інші інформаційні джерела стосовно нестачі води в Азії будуть підготовані та опубліковані на сайті Екуменічної водної мережі Всесвітньої ради церков, щоб спонукати церкви з цілого світу користати з цих матеріалів на час Великого посту. На цьому сайті також можна знайти інтерв’ю з активістами, яких турбує проблема нестачі води, включаючи авторів Великопосних розважань.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на World Council of Churches