Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Про Великопосну ініціативу дізналися вірні Закарпаття

7 квітня 2019 року, на свято Благовіщення відбулась екологічна Хресна дорога з с. Нижні Ворота (парафія верховних апостолів Петра і Павла) до с. Верб'яж (парафія Преображення ГНІХ). 

Були запрошені священики Воловецького деканату (району) та референт Бюро УГКЦ з питань екології зі Стрийщини о. Олег Кобель

«Під час ходи, – зазначив екореферент, – ми розважали про гріх, яким людина нищить сотворену Богом природу через вирубування лісів, підпали трави, засмічення річок та лісів. Звернули увагу на те, що про ці гріхи людина не знає і не сповідається з них. Людина вважає себе справедливою, тією, яка дотримується Божого Закону і не вбиває. Та через екологічний гріх вона вбиває сотворену Богом природу: рослин та тварин, а це має прямий вплив на здоров'я людини».

Після завершення Хресної дороги, вірні мали можливість придбати екологічну казку, яка навчає відповідально ставитися до землі та уникати підпалів сухої трави. "Їжачок-рятівничок" тепер став відомим не лише на Львівщині та Івано-Франківщині, а й на сонячному Закарпатті. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології