Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екореферент у Донецькому екзархаті УГКЦ долучився до дня екологічних знань у Павлограді

В рамках Великопосної ініціативи Екобюро УГКЦ, що триває на території України, ряд заходів відбулося на теренах Сходу України. А саме «День екологічних знань» пройшов у м. Павлоград під девізом: «Діти – наше майбутнє та майбутнє сотвореного світу».

В рамках цієї акції, 9 квітня екореферент у Донецькому екзархаті УГКЦ о. Михайло Неїжмак відвідав м. Павлоград Дніпропетровської області. Це стало можливим завдяки тісній співпраці з місцевим відділом освіти. Тематичні зустрічі відбулися у п'яти дошкільних закладах та одній загальноосвітній школі.

Отця Михайла радо зустріли у: ДНЗ (3) «Теремок»; ЗДО (47) «Журавонька»; ЗДО (11) «Ладусі»; ЗДО (30) «Журавлик»; ДНЗ (60) «Ювілейний» та у 30-тій школі. Зустрічі з підростаючим поколінням мали за мету поглибити екологічні знання та навчити любити створений Творцем світ. Дітки дізналися, що все створіння потрібно берегти та ніколи не руйнувати, навчилися бережливого ставлення до тварин, піклуватися про дерева, адже, наприклад, плодові приносять усім смачні та корисні фрукти, а всі разом забезпечують свіже повітря.

Також діткам було презентовано екоказки: «Їжачок-рятівничок», «Блакитний скарб» та «Арчі». Коротенькі презентації розвинули у дітей почуття відповідальності, любові, доброти, піклування про інших, працьовитості, важливості доброго прикладу. Дошкільнята з цікавістю переглядали екосерію мультсеріалу "Фіксики", про екотестер, а у подарунок отримали еконаклейки та розмальовки.

Зустріч у школі також відбулася цікаво та пізнавально. Учні 4-х класів школи з захопленням слухали про екологічну діяльність Церкви. За допомогою презентації вчилися ощадливості, поглибили свої знання про наслідки шкідливих звичок для довкілля та людини. Для перевірки екологічних знань із учнями було проведено ековікторину. На завершення уроку учні отримали флаєри про шкідливість спалювання сухої трави і листя та небезпеку пластикової атрибуції.

На думку о. Михайла, подібними заходами УГКЦ має змогу засвідчити свою віру у Бога Творця та дійти до кожної людини. А праця з дітьми, уже починаючи з вихованців дошкільних закладів, – це вагома інвестиція у майбутнє, майбутнє українського суспільства та сотвореного Богом світу.

Екобюро УГКЦ щиро дякує за розуміння та співпрацю відділу освіти міста Павлоград, в особі заступника п. Наталі Томчук та усім керівникам навчальних установ, які було відвідано.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології