Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологічна акція «Посади дерево миру» у м. Херсон

14 квітня 2019 біля монастиря святого Володимира Великого ЧСВВ Української Греко-Католицької Церкви в м. Херсон за участі екореферента Одеського екзархату о. Дмитра Онуфрика, ігумена монастиря о. Івана Логая, заступника голови обласної державної адміністрації Болоня Андрія Богдановича, парафіян храму та всіх бажаючих відбулася екологічна акція «Посади дерево миру».

Екологічна акція «Посади дерево миру», яка була започаткована Бюро УГКЦ з питань екології, щоб привернути увагу людей до жахливих наслідків війни, щорічно проводиться також на півдні України – на території Одеського екзархату. А люди беруть в ній активну участь тому, що добре розуміють глибоке її значення.

На запрошення о. Івана Логая, настоятеля храму Володимира Великого у м. Херсон, на парафію завітав о. Дмитро Онуфрик, екореферент Одеського екзархату, щоб зустрітися із парафіянами храму та детальніше розповісти про екологічну діяльність УГКЦ, а особливо про акцію «Посади дерево миру».

Ця зустріч відбулася у п’яту неділю великого посту. Після Божественної Літургії о. Дмитро опираючись на недільну Євангелію, яке говорить про бажання двох апостолів зайняти місце біля Ісуса праворуч та ліворуч у Його Царстві наголосив, що Церква була створена Спасителем для служіння, і всі, хто належить до неї, покликані брати активну участь в її житті.

Продовжуючи свою науку, екореферент розповів, що Церква, маючи на меті фізичне та духовне благо людини, вирішила охопити своїм служінням і екологічну сферу. Також він розповів про цікаву діяльність екологічного Бюро УГКЦ, яке проводить різні акції по всій території України, друкує екологічну літературу, провадить молитовні та просвітницькі заходи, щоб повернути погляди людей до Творця, Який пригадує людині її істинне призначення та призначення всього створеного Ним.

На завершення своєї науки та перед початком посадки саджанців, о. Дмитро наголосив про важливість екологічного виховання у сім’ї та про важливість участі кожного члена релігійної громади в екологічному служінні Церкви.

Після науки всі присутні, включно із державною владою в особі Болоня Андрія Богдановича, заступника голови обласної державної адміністрації, взяли участь у акції «Посади дерево миру», що проходила на території монастиря Володимира Великого ЧСВВ у м. Херсон.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології