Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Останні акції Великопосної ініціативи у Стрийській єпархії

20 квітня 2019 року молодь парафії прп. Параскеви с. Кавське разом з своїм парохом і екореферентом о. Олегом Кобелем садили парафіяльний сад. Яблуні, черешні, груші та сливи різноманітних сортів за кілька років дадуть свій урожай на славу Божу. Священик перед початком розповів про те, що дерева ми садимо із вдячністю до Бога Творця і показав, як це робиться правильно. Так добра справа стала водночас і уроком і дияконією для Божого творива.

23 квітня, у Великий вівторок на парафії св. влмч. Димитрія с. Миртюки, Моршинського деканату в місцевому храмі служилася Божественна Літургія для всіх школярів та вчителів місцевої школи. На запрошення о. Михайла Нанівського, місцевого душпастиря, її очолив о. Олег Кобель. Метою запрошення була не тільки спільна молитва, а й екологічна наука про відповідальність за збереження довкілля. У своїй проповіді священик заторкнув тему віри, покаяння та екологічного гріха. Також прохання на Літургії стосувалися подяки за безцінні Божі дари. 

Того ж дня, 23 квітня, відбувся ще один екозахід із спортивним спрямуванням. На запрошення о. Тараса Жолдака, який є капеланом у Миколаївській виправній колонії, о. Олег Кобель взяв участь і переміг у турнірі з настільного тенісу. В ньому брали участь о. Орест Мельник з Львівської архієпархії та в'язні установи. Також, за сприяння о. Олега Кобеля, референта Бюро УГКЦ з питань екології були висаджені декоративні дерева біля тюремної каплиці. Як було зазначено ним на початку, ці дерева висаджуються в рамках Всеукраїнської акції «Посади Дерево миру» і Великопосної ініціативи Екобюро. Для засуджених був організований «солодкий стіл», що було доброю нагодою поспілкуватися з ув'язненими.

24 квітня 2019 року головний редактор журналу «Фортунчик» Наталія Карпенкова та почесний голова ГО «Молодь Стрийщини», автор ідеї акції «Стрий – місто магнолій» Михайло Шмігельський подарували квітучі деревця з нагоди першої річниці дитячого журналу усім 13 навчальним закладам м. Стрия.

Акцію провели на подвір’ї ЗОШ №1, де разом з дітьми та референтом Екобюро Стрийської єпархії УГКЦ о. Олегом Кобелем урочисто посадили першу магнолію від «Фортунчика». Священнослужитель провів коротенький еко-урок та найкмітливішому учневі Володі подарував свою книжку «Їжачок-рятівничок». Хлопець дав правильну і вичерпну відповідь про взаємозв'язок між вірою людини та екологією. Як зазначив священик: «ми повинні садити якнайбільше дерев, щоб примножити красу і Божі дари в цьому світі».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології