Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Названо зелену столицю Європи

У рамках премії European Green Capital Award оголошено зелену столицю Європи 2021 року – місто Лахті (Фінляндія). Про це йдеться на офіційному сайті премії.

Фінське місто отримало найвищі бали за чотирма з дванадцяти показників, за яким визначають переможця: якість повітря, поводження з відходами, зелене зростання та екологічні інновації, управління екологічною діяльністю.

Гроші премії будуть спрямовані на просування екологічного способу життя. Крім цього, 2021 році тут будуть відбуватися різні міжнародні і місцеві заходи на екотематику.

Лахті – перше велике місто Фінляндії, де повністю відмовились від використання кам'яного вугілля. 96% всього міського сміття в Лахті переробляють, отримуючи енергію або сировину. Електрика і тепло отримують тут від залишкових продуктів виробництва підприємств лісової промисловості. Для сортування відходів місцеві використовують сім різних баків.

European Green Capital Award вручається від 2010 року. Нагороду отримують міста, які є першими в природоохоронній діяльності і здатні стати прикладом для інших міст.

Джерело: ТСН