Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Літо – особливий час для єднання з природою

Вже традиційно літній час є тим особливим періодом, який у невимушений спосіб дозволяє нам наблизитись до світу природи. Літні канікули та відпустки дають можливість відпочити від щоденної рутини і по-іншому поглянути на своє життя й на те, що навколо нас. Особливо цьому сприяє відпочинок на природі, віддалений від міського гамору.

Саме з цією метою у Луцькому екзархаті відбулись два виїзні дитячі табори до мальовничих куточків нашої батьківщини. Один проходив з 29 липня по 8 серпня біля озера Пісочне, Старовижівського району, другий – з 5 по 11 серпня біля озера Світязь, Шацького району. Кожен з цих таборів передбачав у собі по два екодні, в яких учасники уважніше приглядались до себе і власного ставлення до природи. Провадив екодні о. Володимир Лещишин, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Луцькому екзархаті.

Основну увагу духівник зосередив на усвідомленні власної відповідальності за природу, яку необхідно розглядати як Божий дар. У світлі Божих Заповідей і вченні Української Греко-Католицької Церкви про християнську етику довкілля діти дізнавалися про екологічний гріх та його згубні наслідки. Глибшому осмисленню цієї проблеми допомогли перегляд тематичних відеороликів та фільму.

Протягом літа також відбулись парафіяльні дитячі табори при парафіях Луцького екзархату. Так, у Рівному, Луцьку, Радивилові та Дубно відбулись екологічні дні в парафіяльних таборах, в яких діти також вчились шанувати і любити природу та виявляти це через конкретні вчинки.

Хоч літо є найперше часом відпочинку, проте і в цей час можна і потрібно вчитися. Це відбувається досить легко, коли ми прагнемо краще пізнати природу. Досить просто побути в ній та відчути її. Тоді вона вже не є далекою і незрозумілою, а близькою і дуже простою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології