Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Представлення екологічної енцикліки «LAUDATO SI’» для духовенства Одеського екзархату

10 жовтня, в Одесі, в рамках екологічних місій 2019 р. о. Дмитро Онуфрик, екореферент Одеського екзархату УГКЦ, представив для духовенства першу в світі екологічну енцикліку «Славен Будь», Святішого Отця Франциска.

Варто зазначити, що з 2015 року Одеський екзархат активно приєднався до екологічної місії всієї Української Греко-Католицької Церкви. Завдяки екологічній свідомості духовенства екзархату та особистої позиції Екзарха Одеського владики Михаїла Бубнія на південних територіях України за ці роки було проведено ряд екологічних ініціатив.

Завдяки енцикліці Святішого Отця «Славен Будь» екологічне служіння Церкви може і має набути нових рис, масштабів, аргументації та мотивації своєї діяльності в цій сфері.

Розуміючи вагоме значення енцикліки для всіх християн та всього Божого створіння, було вирішено провести презентацію цього документа як для духовенства Одеського екзархату, так і для  всіх небайдужих, за майбутнє нашої планети, людей.

Представляючи енцикліку для духовенства, екореферент Одеського екзархату о. Дмитро Онуфрик розповів про структуру, поділ документа, про основні акценти, які присутні в ньому. А також про переживання Святішого Отця Франциска за наш спільний Дім, які відчуваються у кожному написаному ним рядку енцикліки «Славен Будь».

На завершення свого слова о. Дмитро заохотив усіх до співпраці на ниві прославлення нашого Творця через екологічне виховання довірених нам Богом людей.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології