Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У кількох селах на Полтавщині пройшли екологічні місії для порятунку створіння

22 жовтня, у с. Дашківка та с. Вільховатка, що на Полтавщині, відбулися екологічні місії для порятунку створіння, які провів отець Максим Кролевський, екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті.

Душпастир завітав до полтавських сіл на запрошення отця Станіслава Бялковського, настоятеля храмів Святого Миколая Чудотворця у с. Деменки, Благовіщення Пресвятої Богородиці у с. Шевченки, Введення в Храм Пресвятої Богородиці у с. Дашківка та Різдва Пресвятої Богородиці у с. Вільховатка.

Екологічна ініціатива розпочалася Божественною Літургією у домі Милосердя сестер св. Вінкентія де Поля у с. Деменки. Під час Літургії священники, черниці та вірні окремими молитовними проханнями молилися за збереження Богом створеного світу, за мир на українських землях, за подолання воєнного лихоліття та наслідків війни на Донбасі.

Після Служби Божої екореферент з екологічно-катехитичною програмою завітав до місцевих шкіл у с. Дашківка та с. Вільховатка.

О. Максим заторкнув ряд важливих суспільно-екологічних тем для сучасної дійсності. Душпастир переконаний, що ми не можемо будувати своє земне життя на короткостроковій перспективі, тимчасовій вигоді чи миттєвому збагаченні, але повинні бути далекоглядними, добре планувати та стратегічно мислити, тобто маємо бути відповідальними християнами за Богом створений світ.

Також отець Максим для місцевих школярів презентував папську енцикліку "Laudato Si" (Славен будь) про турботу за наш спільний дім.

«Ця енцикліка – папський документ, який вчить, як ми маємо жити в Богом створеному світі, нагадує, що варто робити, аби відповідати цьому великому покликанню – бути Божими дітьми, правдивими християнами».

Душпастир зауважив, що від кожного особисто залежить його власне життя. Кожен з нас має здатність думати та вільно обирати. Але наш власний вибір має співпадати з нашою людяністю. Тоді ми можемо гідно і відповідально жити, бути добрими господарями у Богом створеному світі.

Екореферент коротко охарактеризував кожний розділ папської енцикліки "Laudato Si", яку разом з виданнями Екобюро передав для парафіяльної бібліотеки.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології